12 raklap design ötlet, ha túllépnél a kerti bútorokon

by 6/12/2016 0 megjegyzés
Kétségtelen, hogy raklapból a legegyszerűbb talán kerti bútort eszkábálni, hiszen egy kis csiszolás, némi festésen, esetleg szegelésen kívül talán csak fantáziára van szükségünk. Nagyon sok összeállítás látott már napvilágot, főleg kerti bútor témában. A Szépelgő Facebook oldalán én is közzétettem egy kis válogatást a kedvenceimből, ezt itt találjátok:


(Katt a megnyitáshoz a képre!)

Ám a raklap designnak nem kell a kerti ülcsikben kimerülnie. Hoztam néhány klassz ötletet, ha kitekintenétek a kerti raklap bútorok közül, mert nagyon sok mindent lehet még kihozni olcsón és egyszerűen raklapokból. :)

1. Kis (laptop és egyéb) asztalka

Kezdjük valami kisebb, egyszerűbb dologgal. És azzal, hogy amikor laptop asztalkát vettem eléggé szívtam a fogam, hogy mennyibe kerülnek… De ha apukám szeretne barkácsolni, tuti ilyet rendeltem volna karácsonyra. ;)
laptop asztalka raklapból
A másik képen egy fürdőszobai verzió látható, ami nem csak iszonyú jól néz ki, de még praktikus is. Bár a férfiak lehet némileg kétkedve fogadják ezt a kijelentést, de én máris elképzeltem, ahogy legközelebb már kényelmesen, minden eszközt felsorakoztatva teszem fel a saját készítésű hajpakolásomat, és nem a kádszélén egyensúlyozva a szerencsétlenkedek az edénykékkel. :P

fürdőkád rátét raklapból


2. Kerti sütő raklapokból

Ha eltekintenénk a drága bolti verzióktól, de mégis valami klassz látványt szeretnénk... mármint olyat, amit a ház férfiúja is szívesen lát, mert valószínűleg ez mégis csak az ő birodalma. Azért vigyázzatok, hogy tűzbiztos verziót készítsetek. ;)
raklapból készített kerti sütő

tűzrakóhely raklapokból


3. Bárpult

Klassz és hangulatos, akár bentre, akár kültérre! :)
raklap bárpult

kültéri bárpult raklapokból összeállítva


4. Játszó házikó raklapból

Minden gyermek álma, hogy legyen egy klassz játszóházikója. Ne fosszuk meg őket ettől az élménytől, főleg, hogy némelyiket még elkészíteni sem olyan bonyolult! (Na jó, lehet nem a legegyszerűbbeket válogattam ki. :P)
deszka játszóvár

deszka játszóház

raklap játszóvár

raklapból készített gyerekház


5. Raklap hinta

Szintén egy gyermeki álom, amit kivételesen a felnőttek is kedvelnek. Ugyan itt most két kerti változat kapott helyet, de beltérre is igazán különleges megoldás lehet. ;)
raklaphinta

raklap hinta


6. Kerti szekrény

Talán nem is annyira a design, mint inkább a praktikuma okán került fel a listára. Ha nincs egy garázs vagy tároló tényleg gondot okozhat, hogy a kerti szerszámokat, kellékeket, hol és hogyan suvasszuk el, amikor épp nincs rájuk szükség. Ráadásul egy sima fészer is hagyhat maga után kívánnivalót, ám a polcokkal és akasztókkal felszerelt szekrény (vagy felturbózott fészer) megkönnyítheti a dolgokat.

kerti szekrény raklapból


7. Kerti ösvény

Ha úgy érzed a kerti burkolatot körülményes letenni, és nem is szívesen "rongálnád" a kertet alapozással, vagy csak a környezetbe simuló ösvényt szeretnél…


(Persze nem muszáj szétszedni a raklapot, minimális földmunka után simán is le lehet rakni, de azt már a képzeletetekre bízom. :P )


8. Babaágy

Bevallom, ahogy végig nézek a szülővé vált ismerőseimen nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyikőjük is bevállalna egy ilyet mindennapos használatra. Ahhoz már nagyon design-fanatistának kell lenni. :D De azért a nyaralóba, vagy hétvégi házba, ahova gyakran járunk és jó ha van ott is egy gyerekágyikó... még akár el is tudom képzelni. :)
raklapból kiságy

babaágy raklapból


9. Íróasztal

Ha nem kell a faxni, csak legyen valahova leülni! Azért az irodába nem biztos, hogy értékelném, de ha csak az a cél, hogy néha otthon is kényelmesen át lehessen nézni papírokat, vagy bármit, akkor tökéletes. :)
raklap asztal

fali asztal raklapból


10. Lugas

Bevallom számomra a lugas a romantika netovábbja. :D Én már el is képzeltem, ahogy gyönyörű rózsával be van futtatva, de ez már ízlés kérdése. ;)
kerti lugas


11. Gyerekszoba bútor

Mint (egyszer majd) leendő szülő, a sárga verziótól például egészen elszörnyedek, miközben a gyermeki énem ujjong, hogy akar egy ilyet. :D Egyébként meg, ha van apának kedve és elszántsága a barkácsoláshoz, és anya is beleegyezik, akkor egy klassz és költséghatékony lehetőség. A gyerekek meg úgyis imádják az ilyesmit. ;)
raklapból kialakított gyerekszoba bútor

Ami meg a második képet illeti... szerintetek, hogyan beszéljem rá a páromat? :D (Na jó, csak vicceltem. Vagy nem? :$)12. Előszobafal

Akár kintre, akár bentre, ha az egyszerűség híve vagy...
raklapból előszobabútor


Köszönöm, hogy végiggörgetted, ha bármit hozzátennél, ihletet kaptál, esetleg meg is valósítottál már valamit, ne tartsd magadban, oszd meg velünk a tapasztalataidat! Ha pedig tovább szépelegnél velünk csatlakozz Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról. ;)

Ajánló: Ha szívesen szétnéznél kreatív és ötletes otthoni kiegészítők között, akár csak ötletgyűjtés céljából is, nézz be a Rosegal Otthon részlegére! Itt találod: Rosegal - Home & Garden

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése