8 kreatív lehetőség a megkapó névjegykártyához

by 7/26/2016 0 megjegyzés
Üzletasszony édesanyám irodájában felnőve sokat játszottam, többek között a névjegykártyákkal is.  Bár visszaemlékezve nem rémlik, hogy a hatalmas névjegy pakliban lett volna akár egy is, ami "HŰHA!" érzést váltott volna ki belőlem. Most viszont kíváncsi voltam, hogy a régi, "fapados" névjegyekhez képest, ezen a téren mennyit változott a világ. Szóval nyakamba vettem a netet, hogy szépelegjek egy kicsit a nyomdák titokzatos világában :)Rengeteg nagyon kreatív megoldást találtam; összeszedtem és csokorba foglaltam néhány olyant, ami jó alapot adhat egy igazán különleges névjegykártyához. Akik új névjegy készítéshez keresnek inspirációt remélem találnak egy-két hasznos gondolatindítót az alábbi összefoglalásban. :)

1. Formabontó design

Avagy merj kilépni a sablonokból! Még ha valaki nem is vágyik extrákra, a megszokottól eltérő forma már önmagában is figyelemfelkeltő. De akár egy hagyományos méretű kártyát is megbolondíthatunk, mondjuk szokatlan sarkokkal. ;)
hosszúkás formájú névjegykártya

négyszögletes névjegykártya


2. Kreatív grafika

Persze nem muszáj extrém formákkal zsonglőrködni, egy jó ötlettel és szép grafikával is látványos, meghökkentő vagy akár vicces eredmény alakítható ki, amit tuti megjegyeznek.
futár névjegy

kutyafodrász névjegy


3. Hagyd, hogy kidomborodjon a neved!

A felületekkel is klasszul lehet játszani, egy-egy kidomborodó (vagy akár beugró) részlet egyből odavonzza a tekintetet és óhatatlanul az ujjakat is. Ha pedig több figyelmet szentelnek a névjegyednek, téged is jobban megjegyeznek. ;)
dombornyomás

dombornyomott névjegy


4. Thermodomboros névjegykártya

Ezzel a módszerrel különböző típusú, domború feliratokat, formákat alakíthatunk ki a névjegy felületén, de a hagyományos dombornyomással ellentétben, ezt színesben tudjuk megtenni.
thermodombor


5. Hass az érzékszervekre!

A jó alapon múlik a java! A névjegykártyának pedig a papír adja a lelkét, amire elkészül a design. Egy jól megválasztott papír különleges tapintásával még egy érzékszervet vonz be, így több fronton is megnyerő lehetsz. Viszont a szép végeredmény tekintetében fontos, hogy a design összeegyeztethető legyen a papírral, ezért érdemes szakemberrel konzultálni a kivitelezés előtt.
kreatív papír


6. Villants!

Formalakk, aranyozás - mindezek látványra, és akár tapintásra is különleges hatást tudnak eredményezni. Ezek a technikák akkor a leglátványosabbak, ha csak egy-egy részletet emelünk ki velük.
arannyal prégelt névjegykártya


7. Szendvicskártya

A lényege, hogy több réteg papírból készül, rendszerint különböző színűekből. A színek játékával pedig ez a technika a kreatív megoldások széles tárházát nyitja meg előttünk.
szendvicskártya


8. NFC a névjegybe

Az NFC egy kis chip, amivel adatokat lehet az NFC képes okostelefonokra átvinni, ha hozzáérintjük. Ha ezzel a technológiával van felturbózva a névjegy, nem kell többet a kártyáról bepötyögni az adatokat, egy érintéssel a telefonba varázsolható. Ez azért elég menő! ;)
NFC-s névjegy
Ezek a lehetőségek önállóan is remek csapásvonalat adnak a megkapó, egyedi névjegykártya kialakításához, de ügyesen kombinálva őket, igazán különleges névjegyeket lehet alkotni.

Az illusztrációkhoz használt képeken a Buddha Print referencia munkái láthatóak. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy felhasználhattam őket a szemléltetésben! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése