10+1 szépelgő idézet a szépség mibenlétéről

by 7/05/2016 0 megjegyzés
Nos, amikor elkezdtem ezt a blogot, ezzel indítottam:  "a szemnek és elmének kellemes, inspiráló tartalommal töltsek meg egy csipetnyi online teret". Hát eddig talán inkább a szemnek kedveztem, ezért a mostani bejegyzésben a másik fő csapásvonalát irányoztam be. Persze továbbra is a szépség témát boncolgatjuk. Hoztam nektek pár megkapó, inspiráló (számomra legalábbis mindenképpen azok) idézetet a szépségről. Egy kis gyakorlással viszonylag könnyű "rászokni", hogy a világban megtaláljuk a szépet, hogy időt szánjunk rá, és megengedjük magunknak észrevenni a környezetünk apró szépségeit is. Azonban, ha saját magunkról van szó, ez már korántsem ilyen egyszerű. Merj szép lenni, engedd meg magadnak! Mert a szépség sokszínű és mindenkinek mást jelent, pont ezért mindenkiben megvan a szépség. Jah, ezt nem én mondom… Na, jöjjenek akkor azok az inspiráló idézetek! ;D


"A szépségérzet (...) az elme természetétől függ, függetlenül a csodált tárgy bármiféle valós tulajdonságától."
Charles Darwin"Nem hasonlít az anorexiás modellekre, de számít ez? A szépségnek számtalan megjelenési formája van."
Dean R. Koontz
"Megszólnak, ha túl vékony vagy, és megszólnak, ha túl kövér. Lehetetlen mindenkinek megfelelni, és azt javaslom, ne is próbálj!"
Jennifer Aniston"A szépségnek, stílusnak, érzékenységnek, nagylelkűségnek és a bájnak nincs szavatossági ideje."
Tish Jett
"A szépség nem az arcodon van. A mosolyodban. A szívedben. Valójában az tartja melletted a másikat, ugyanis a külsőségek csak ideiglenesen elégíthetnek ki, míg a tiszta szeretet akár egy életen át elég lehet."
Oravecz Nóra
"Ha valaki szomorú, szép sem lehet. A gondolatai is megszépítik vagy elcsúfítják az embert."
Vavyan Fable
"Az, hogy jól nézel ki, nem biztos, hogy azt jelenti, hogy jól is érzed magad. A halottak is mindig jól néznek ki a koporsójukban."
Elvis Presley"Úgy érzem, a mosoly teszi, amit egy arc szépségének neveznek; ha a mosoly hozzáad valamit az arc bájához, akkor az arc gyönyörű, ha nem változtatja meg közben, akkor mindennapi, ha elrontja, csúnya."
Lev Tolsztoj
"A testem én vagyok, a test a lélek temploma: szépen fel kell építeni azt a templomot, hogy valaki be akarjon menni oda a gyönyörű lelkedért."
Hercsel Adél
"Egy ruhában mindig a nő a legfontosabb. A ruha nő nélkül mit sem ér."
Coco Chanel
"A szépség annyin múlik, hogy mennyire van valaki kibékülve önmagával, és ez mindig kiolvasható az ember szeméből. Ennek semmi, de semmi köze a testhez."
Sophia LorenÉs ti mit gondoltok? Miben rejlik a valódi szépség? Egyet értetek a hírességekkel, vagy vitatkoznátok? Ha van kedvetek tovább vinni a gondolatmenetet, jöhetnek hozzászólásban a vélemények. ;)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése