13 gondolat a pozitív életszemléletről

by 8/11/2016 0 megjegyzés
A blog szépelgéseinek szellemibb részét a pozitív gondolkodás köré szervezem; optimistább, a dolgok jó oldalára fókuszáló írásokkal. Ezzel egyfajta mintát szeretnék nyújtani arra vonatkozóan, én hogyan kivitelezem ezt a gondolkodásmódot a mindennapokban, vagyis hogyan mozdítom ki a morcos hétköznapok szürke világlátásból a saját nézőpontomat, hogy észrevehessem az apró örömöket és szépségeket is.

Viszont úgy érzem, magát a pozitív életszemlélet fogalmát, gondolatiságát sem ártana egy kicsit körbejárni, hogy kinek mit jelent ez, illetve mit érzek találó megfogalmazásnak, vagy példának rá. Ehhez ismert emberektől származó idézeteket hívtam segítségül, ezek következnek most. Szemezgessetek kedvetekre! Ha pedig van egy kedvenc idézetetek, ami nem szerepel ebben, az egyébként igencsak szűkre szabott összeállításban, osszátok meg velünk hozzászólásban! ;)"Az én természetes életfilozófiám az, hogy élvezd a nagyszerű dolgokat, amiket az élet adhat, és próbálj megbirkózni a rossz tapasztalatokkal."
- Bud Spencer
"Javíthatatlanul optimista vagyok, bár az élet pesszimizmusra szeretne tanítani, de nem hagyom magam."
- Vekerdy Tamás"A majdnem állandó mosoly egy okos szerkezettel van az arcomra erősítve, úgy hívják, pozitív életszemlélet. Nem a milenneha, nem a milettvolnaha, nem a miértnem rakta oda azt a mosolyt, hanem a mostvanmost."
- Szaniszló Judit"Nem baj, ha nem tudod, hogyan fog történni. Majd meglátod. Be fogod vonzani a helyes utat."
- Bob Proctor"A mosolygós ember sebe gyorsabban gyógyul. Ilyenkor az immunitás megváltozik, a szervezet minden reakciója más. Ez az az állapot, amikor úgy állsz az élethez, hogy a pohár félig tele van, és nem azon siránkozol, hogy úristen, a pohár félig üres."
- Csernus Imre"Csak azért, mert a világ tele van rossz dolgokkal, nekem még nem kell hagynom, hogy ez elszomorítson."
- Jessica Sorensen"A negatív hozzáállás olyan, mint a dohányfüst: betölti a rendelkezésre álló teret és kárt tesz a többiekben is. Ha pedig kinyitod a szobában az ablakot és beengeded a tiszta levegőt, hogy fél perc alatt eltüntesse a büdös füstöt: na, ez a pozitív gondolkodás!"
- Vida Ágnes"Nekem is lenne okom keseregni, de valahogy nem vagyok rá alkalmas. Én boldogságra születtem."
- Katarina Mazetti"A valóságot mi is alakítjuk. Amikor kedvesen szólítok meg egy eladót vagy egy ügyintézőt, több az esélyem, hogy visszamosolyog, vagy legalább nem utál látványosan. Ámbár vannak emberek, akik képtelenek mosolyogni. Látom én, meg is élem a morózus hangulatot, kelletlen modort a mindennapi életünkben, de tudom nem csak azt látni. Valamifajta szépség sok mindenben van."
- Lángh Júlia"Nem mind arany, ami fénylik. Lehet, kedvező körülmények közt, gyémánt is."
- Karinthy Frigyes"Cinikusnak lenni könnyű, optimistának lenni meg kihívás!"
- Kaliforgia című sorozat"Milyen csodálatosan pozitívan áll hozzá mindenhez! Ha (...) a pokolban kötne ki, azonnal arról kezdene beszélni, milyen hangulatos a tábortűz, és megkérdezné az ördögtől, nincs-e egy kis grillkolbásza..."
- Katarina Mazetti"Az él jól és bölcsen, aki tudja, hogy a küzdelem az élet értelme. És élvezi. Minél nehezebb, annál inkább. És küzd vidáman, játékosan, hittel és önbizalommal."
- Müller Péter


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése