Titkos szobák körútja

by 8/25/2016 0 megjegyzés
Neked is megmozgatják a fantáziádat a titkos búvóhelyek és rejtett szobák? El tudnál a saját otthonodban is képzelni ilyesmit? Akkor most jöjjön egy kis ötletbörze! ;)

rejtett szoba a könyvespolc mögött

Na, de mit lehet kezdeni egy elrejtett bejáratú szobával? Hát végül is, amit csak ki tudsz találni! Talán a gyerkőcöknek szánt játszószoba, dolgozó, pihenő, öltözőszoba vagy olvasósarok a legnépszerűbb a képeket elnézve, de akár egy biztonságos tároló vagy gardrób is lehet.

helyiség a polc mögött

De nézzük meg részletesebben, mire lehet jó egy rejtett helyiség. Nekem szárnyal a fantáziám, mondok pár ötletet, de nyugodtan írjátok meg hozzászólásban, ha nektek is van még pár. ;)

 • Az tuti, hogy a gyerekek imádják az ilyesmit, szóval kiváló játszószoba lehet, aminek az is az egyik előnye lehet, hogy egy olyan helyiség lesz tele az óhatatlanul is szétszórt játékhalmokkal, ami amúgy sincs szem előtt, és nem az egész lakásban lesz játéktér. Vagy legalábbis nem annyira...
 • Az előző gondolatot fűzném tovább: ott nem baj, ha kupi van. Akár játszószoba a kicsiknek, akár a saját hobbiszobád egyszerűen csak rácsukhatod az ajtót a rumlira. A kézműves szoba vagy a ház urának barkács helyisége is tipikusan olyan területek lehetnek, ahol egy munkafolyamat közben néha szükség van arra, hogy a dolgok úgy maradjanak, ahogy vannak, ez pedig ránézésre rumlis hatású, ami nem baj, de azért jobb, ha nincs szem előtt.
 • Vészhelyzet esetén (mondjuk mikor telefonál az anyós, hogy 10 perc és ott van) kifejezetten praktikus, hogy csak bedobálod a göncöket, és már nincs is rendetlenség. Mivel rejtve van a bejárat még véletlenül sem derülhet fény arra, hogy mi a rend csak egy szép mentés eredménye.
 • Ha értékeket tartotok otthon (például a déditől örökölt ékszereket) a rejtett szobában biztos helye lehet. Sajnos az ördög nem alszik, de ha a betörő nem talál ajtót, akkor a szajré sem kerülhet a zsebébe. ;)
 • Bortárolóként is hasznosítható, erre példát is találtok majd a képek között. A borkedvelőknek néha kihívás, hogy megfelelő körülmények között tárolják a számtalan kitűnő üveg  nedűt, a borhűtők pedig korlátozott befogadóképességűek.
 • Kitűnő gardróbnak! Nekem mindig fura még a gondolat is, hogy mondjuk idegenek a ruháim közelébe jussanak (főleg ha fehérneműkről van szó), és lehet, hogy csak nekem vannak ilyen stiklijeim, de azért elég jó ötletnek tűnik öltözőszobát egy idegenek szeme elől teljesen elzárt helyiségben kialakítani.
 • Egy kényelmes kis pihenősarok hozható ki belőle, ahova el lehet vonulni, ha már az agyadra ment a külvilág. Ráadásul meg sem talál senki.
 • A tároló talán kissé sablonosnak tűnhet elsőre, de például gyerekek mellett kifejezetten hasznos lehet, ha van egy olyan helyiség, ahova nem tudnak csak úgy bemenni. Így itt lehet tárolni háztartási vegyszereket, vagy más a kicsik elől elzárandó. Bár, ha belegondolok, hogy engem kiskoromban semelyik másik helyiség nem érdekelt volna, csak az, amelyikbe nem mehetek be… :D
 • Egyébként meg kell egyáltalán indok? Egy rejtett szoba egyszerűen menő! :P
rejtett szoba

Összeszedtem pár gondolatot arról is, hogy a lakás mely részeiből lehet egy kis kreativitással kialakítani a rejtett zugot:
 • Kamra: Elég ha lecseréled a szokványos ajtót, és valami trükkös bejáratot csináltatsz hozzá. Ha gyerekek is vannak a házban, akkor még praktikus is lehet - ahogy már említettem korábban - ha a tisztítószerekhez nem tudnak egyből hozzáférni.
 • Alkóv, vagy bármely más beugró: Talán nincs jobb lehetőség ennél! Sejteni sem fogja senki, hogy ott megbújik még egy kis helyiség. Polccal, vagy egy szép, de ügyesen nyitható lambériával, dizájnos burkolattal is el lehet rejteni a bejáratot.
 • Galéria alatt: Ha olyan lakásban élsz, ahol valamelyik szobában galéria van kialakítva szinte adja magát, hogy alatta egy rész (vagy akár az egész) rejtett búvóhellyé legyen alakítva.
 • Ha elég nagy a tér, akkor a szoba egy részét is le lehet választani. Bár szerintem ezt csak a nagyon elkötelezettek vállalják be, de javítsatok ki, ha nem. :D
 • A lépcső alatti területet is hasznosíthatod ilyen fantáziadús módon. Akár csak a  Harry Potter könyvekben!
lépcső alatt

Most pedig következzék a képes összeállítás, hiszen jó páran vannak, akik engedtek a vágyaiknak és már meg is alkották a saját titkos szobájukat. ;)


praktikus tároló a padló alatt

titkos szoba a ruhásszekrényben


játszószoba

játszószoba a szekrényben

rejtett pihenőhelyiség

titkos tárolómosdó a lépcső alattjátszósarok a polc mögött

elrejtett vendégszoba

rejtett helyiség


Köszönöm, hogy elolvastad, ha bármit hozzátennél vagy ihletet kaptál, ne tartsd magadban, oszd meg velünk hozzászólásban! Ha pedig tovább szépelegnél velünk csatlakozz a Szépelgő Facebook oldalához, hogy ne maradj le az újdonságokról. ;)

Ajánló: Ha szívesen szétnéznél kreatív és ötletes otthoni kiegészítők között, akár csak ötletgyűjtés céljából is, nézz be a Rosegal Otthon részlegére! Itt találod: Rosegal - Home & Garden

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése