Farsangi visszatekintő

by 3/13/2017 0 megjegyzés
Tudom, tudom! Már rég elmúlt a farsang, de valahogy egész szépen kikerekedett most februárban ez a téma, ezért gondoltam röviden összefoglalom egy bejegyzésben, hogy mi mindenről volt itt szó a farsang kapcsán.

Farsangi visszatekintő


Farsangi görbe tükör

Mindig is imádtam a farsangot, ezért szerettem volna szánni rá egy bejegyzést... Hát jól kibővült a téma! :D  Ebben a bejegyzésben egy rövid áttekintés után a farsang mögöttes gondolatiságáról és pszichológiai szerepéről elmélkedtem. A posztot >>itt<< olvashatod.

Velencei Karnevál sorozat

Aztán jött az ötlet, hogy kis kitekintéssel a világ egyik legismertebb farsangi ünnepségéről készítsek egy összeállítást. A hozzánk viszonylag közeli Velence színes forgataga, messzire nyúló múltja és különleges miliője bőven adott témát, így végül arra jutottam, hogy két bejegyzést is készítek róla. 

A mini-sorozat részei:


Az álarc mögött, avagy idézetek a szerepekről

Bár már a legelső bejegyzésben is igyekeztem megfogalmazni a farsang lényegét, ekkorra már nagyon mélyre ástam magam a szimbolikájában, a szokások gyökereiben. Szóval dacára annak, hogy kicsúsztam a karneváli szezonból még egy utolsó gondolatindító, elmélkedős posztot is besuvasztottam. A gondolataimat és az idézeteket >>itt<< olvashatod el.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése