Fürdőszobák a megszokáson túl

by 3/19/2017 0 megjegyzés
Megszállottan imádom az épületeket, olyannyira, hogy még ingatlan hirdetéseket is rendszeresen nézegetek, böngészek az eladó házak és lakások között. Persze ilyenkor óhatatlanul beindul a fantáziám: ha rajtam múlna, hogyan is alakítanám a saját inspirációim által az adott lakást. A fürdőszoba szokott lenni az egyik érdekes pont, ugyanis rendre belefutok abba, hogy ezen a téren merőben más elképzeléseim támadnak, mint amiket az aktuális trendek diktálnának.

kreatív fürdőszobák


Ám mint oly sokszor, a virtuális világ ismét megmutatta, hogy bizony nem én vagyok az egyetlen, aki más vonalak mentén álmodna meg egy fürdőszobát. Végül arra jutottam, hogy bizony itt az ideje, hogy egy design bejegyzés keretében ezeket a gondolatokat is kiadjam magamból. Szóval íme, jöjjenek a kedvenc fürdőszobáim!


Először is, a magam részéről nem szeretek pusztán csak vizesblokk-ként gondolni rájuk. Sőt, be kell valljam, a manapság divatosnak számító fürdő-megoldások legtöbbjétől kiszaladok a világból, és azonnal verném le a csempét! (Bár azért lesz a bejegyzésben modern stílusú is.) Sokan lehet bogarasnak gondoltok majd, de hát lássuk be… ööö… valószínű igazatok van… :D De azért összeszedtem a preferenciáim, ami alapján egy fürdőszobát megálmodok.

A fürdőszoba...


...szerintem egy meghitt kis zug (bár felőlem lehet tekintélyes méretű is, de attól még legyen meghitt), hiszen mégiscsak intim dolgainkat intézzük itt, amit nem kitárulkozva, mások szemének szánunk. Nem vagyok prűd, és semmi bajom a meztelenséggel, de mindennek megvan a maga helye. ;)

...számomra az a hely, ahol este leteszem az egész napot. Megszabadulok a hétköznapi szennyeződésektől, nem csupán testileg, hanem lelkileg is megtisztulok az egész naptól. Az a negyed vagy fél óra, ami hozzátartozik az esti rutinomhoz egyfajta rituálé, amitől ellazulok.


Amiket kedvelek a fürdővel kapcsolatban:

  • Meghittség: Bármilyen is legyen a design, egy olyan helyiségben, ami hangulatos csak úgy önmagától jó tartózkodni.
  • Ha nem tipikus: Mondjuk nem kék és szokványos. Illetve szeretem, ha van benne egy kis csavar, mondjuk olyan, mintha a természet lágy ölén lennék, vagy egy titkos női budoárban...
  • Ha inkább szobára hajaz: Talán ez a favoritom! Ha belépve egyáltalán nincs az az érzésem, hogy ez egy fürdőszoba. Mintha egy hagyományos, hangulatos szobába léptem volna be, ahol történetesen a mosakodásra is van lehetőségem.
  • Letűnt korokat idéz: Nem csak a fürdőknél, de itt különösen kedvelem, ha a korábbi korok stílusa tükröződik a berendezésben.
  • Ó, az a keleti fürdő: Szintén kedvenc, amikor egy cseppnyi (vagy több cseppnyi) keleti hangulat van becsempészve.

A kedvenc elemeim:

  • Járólap helyett parketta vagy valamilyen fa padló - Ez ugyan egyáltalán nem szokványos, hiszen egy vizes helyiségben nem feltétlenül a fa a legpraktikusabb, de jóval melegebb, otthonosabb hatást kelt.
  • Tégla és kő burkolatok - Az előzőhöz hasonlóan melegebb hatású, ráadásul szobanövényekkel igazi kis természetközeli, buja fürdőt kaphatunk.
  • Függönyök és szőnyegek - Nagyon hangulatos kis budoárt lehet velük kialakítani. Persze nem a szokványos fürdőszobai verziókra gondolok, szóval szintén érdemes átgondolni hol és hogyan használjuk, nehogy pórul járjunk.
  • Tompított fények és hangulatvilágítás - A fürdők legjobb barátja, a jól eltalált hangulatvilágítás! :DKedvenc fürdőszobáim képekben

(Kattints a képekre, hogy nagyobb méretben nézhesd meg őket, vagy beléphess a galériába.)Köszönöm, hogy elolvastad, ha bármit hozzátennél, ne tartsd magadban, oszd meg velünk bátran! Ha tovább szépelegnél velünk csatlakozz a Szépelgő Facebook oldal követőihez, hogy ne maradj le az újdonságokról. ;)

Ajánló: Ha szívesen szétnéznél kreatív és ötletes otthoni kiegészítők között, akár csak ötletgyűjtés céljából is, nézz be a Rosegal Otthon részlegére! Itt találod: Rosegal - Home & Garden

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése