Húsvét projekt: Tojás dekorálás ügyetlenkedőknek

by 4/12/2017 0 megjegyzés
Szeretem a saját környezetemet a szemnek kellemessé alakítani, ötletes dekorációkkal díszíteni, de az a helyzet, hogy kreatív elképzeléseim mellé csapnivaló kézügyesség jutott osztályrészemül. Éppen ezért, ha saját készítésű dekoráción gondolkodom, a pofonegyszerű dolgokat részesítem előnyben, amiket nehéz elrontani. Ezekből szedtem össze a kedvenceimet az idei Húsvét projekthez.

húsvéti tojás dekoráció


Ezúttal három verzió került terítékre, a jól bevált zsinóros megoldásom mellett kipróbáltam két neten talált ötletet is.

1. Zsinór

Ez az örök kedvencem, mert tényleg nem igényel különösebb ügyességet vagy extra kreativitást. Egyszerű zsinórral körbetekertem a megfőzött tojásokat és masnit kötök rájuk. Színes zsinórral vagy akár szalaggal is aranyos dekoráció. Esetleg kis kártyákat kis fűzhetünk a zsinórra, vagy flittert és egyéb apró dekor elemeket, de én jobban kedvelem az egyszerű natúr verziót. Általában rusztikusabb hangulatú dekorációt hozok össze belőle kövekkel, fadobozzal vagy kosárral.

rusztikus tojás dekoráció


2. Felragasztható tetkó

Ezt a Brit.co oldalon találtam, és egyből megtetszett. Pofon egyszerű és nagyon gyorsan megvan, nekem ez lett az új kedvencem! Volt itthon elsuvasztva néhány tetkós kártya, amin keleties motívumok voltak, ezeket használtam fel. Körbe kell vágni a mintát, majd a fedőfólia eltávolítása után ráhelyezzük a tojásra, bevizezzük és a felesleges víz felitatása után óvatosan lehúzzuk a papírt, és már készen is van. :)

Az eredeti ötletforrást >>itt<< nézhetitek meg.

ötletes matricázott húsvéti tojások


3. Dekor-ragasztószalag

Számtalan színű, formájú és mintájú dekor ragasztót lehet kapni, amik bőséges terepet adnak a kreatívkodásnak. Az ötletet a Lovely Indeed oldalon találtam. Ahogy említettem, elég ügyetlen vagyok, szóval megszenvedtem vele. Amúgy nem olyan nehéz, csak valahogy folyton bénáztam, de hosszas próbálkozás után kettő csak megütötte a mércémet - vagy csak feladtam a céltalan küzdelmet :D - minden estre jól elszórakoztam közben. A Lovely Indeed oldalon jóval szebb végeredményeket találtok, ezeket >>itt<< nézhetitek meg.

egyszerű húsvéti dekorációNos, ennyi lett volna az idei Húsvét projektem, és mivel ügyködés közben kettő tojást sikeresen összetörtem, ezért pont belefértek a kedvenc fadobozomba, így az egyszerűség - vagy ha úgy jobban tetszik, a természetes szépség - jegyében, ez kerül idén az ünnepi asztalra.

húsvéti dekoráció

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése