Házi készítésű fürdősó

by 5/08/2017 0 megjegyzés
Nagyon szeretem az illatos fürdőket, és ajándéknak is kiválónak tartom a különféle fürdőbombákat és illatos keverékeket. Viszont néha egy kicsit elcsépeltnek érzem, hiszen beszaladni egy drogériába és lekapni valamit a polcról nem a legszemélyesebb ajándék, ezért nagyon megtetszett a házi készítésű fürdősó, mert ezzel személyre szabhatom, kinek milyet készítek.

házi fürdősó csomagolás


A Blah Blah Magazin adta az ötletet (a bejegyzést >>itt<< találjátok), és amint megláttam már nem is rágódtam tovább a "hogyan csempésszem be anyák napjára a meglepetés virágot" kérdéskörön, egyből változott a koncepció. Még csak a főcímig jutottam, de már kész tervem volt a kivitelezésre és az anyák napi verzióra. Viszont ezzel együtt olyan hirtelen jött az ötlet - na meg, hogy anyák napjára ilyet készítek - hogy sajna nem volt időm még előtte összedobni a bejegyzést. Viszont az a jó benne, hogy bármilyen alkalomra jó lehetőség, szóval nem késtünk le semmiről! ;)

Házi fürdősó keverék:

Édesanyám az üzleti világban dolgozik, ami időnként stresszes és néha az elalvás is problémás számára, így egy relaxálós, nyugtatós, ellazítós verziót találtam ki neki. A levendulára és a citromfűre esett a választásom, ezeket amúgy is szoktam kombinálni, és általában van is itthon, teát szoktam főzni belőle, mert nyugtató hatású és nem mellesleg isteni íze van. ;)

De ugyanezen okból illatos fürdőhöz is nagyszerű! A levendula közismerten segít ellazulni, feltöltő,  nyugtató, relaxáló hatása van. A citromfű pedig szintén segít ellazulni, és "álomhozónak" is nagyon jó. A levendula és a citromfű egy kifejezetten ellazító és álmosító kombináció.

Hozzávalók:

hozzávalók a házi fürdőzsákhoz
  • Szárított levendula virág (drogériákban és bio boltokban megtalálható a teák vagy gyógynövények környékén)
  • Citromfű (ugyanott szerezhető be, ahol a levendula)
  • Fürdősó (értelemszerűen itt praktikusabb a hozzáadott illatanyagoktól mentes verzió)
  • Nagyobb méretű teafilter (drogériákban kapható)
  • Zsinór vagy szalag (a tasakok lezárásához)
  • Kis kártyákat is fűztem a tasakokra, amikre személyes üzenetek írhatóak, de ez opcionális.

Közönséges fürdősót használtam, illatmentes verziót választottam, mert a gyógynövények úgyis megadják az aromáját. Az összeállítás rendkívül egyszerű: belekeverjük a levendulát és a citromfüvet a fürdősóba, a keverékkel megtöltjük a filtereket, majd a tasak szájának összekötésével kis zsákokat készítünk. De nézzük részletesen, képekkel illusztrálva is. :)

Elkészítés:

1. Natúr fürdősóból 500 grammot használtam fel, nagyjából a feléből készítettem fürdőzsákokat, a maradékot egy üvegbe töltöttem. A felhasznált növények szárított verzióit drogériában szereztem be, mivel már felbontott zacskók tartalmából adagoltam a fürdősóhoz nehezen tudom pontosan behatárolni mennyit használtam fel, de nagyjából az egész zacskó negyedét vagy harmadát. Egyébként ízlés szerint adagolható.

levendulás fürdősó


2. A keverékkel megtöltöttem a filtereket. Nagy méretű filtert használtam, ezekbe nagyjából két csapott evőkanálnyit tettem a levendulás-citromfüves fürdősóból. A filter tetejét egyenesre vágtam és a tasak száját szorosan bekötöztem.

fürdőzsák készítés


3. A fürdőzsákokat érdemes valamibe becsomagolni, hogy ne tudja felszívni a levegő nedvességét és ne is porosodjon. Mellékelhetünk személyes üzeneteket, akár a zsákokra kötözött kártyákon is.

fürdősó zsákok


A végére hoztam még egy-két ötletet, hiszen ahány féle virág és gyógynövény, annyi féle lehetőség.
  • Nyugtató, ellazító, relaxációhoz alkalmas gyógynövények: levendula, citromfű
  • Szintén nyugtató hatású: kamilla (Isteni az illata!)
  • Megfázás, légúti betegségek ellen: borsmenta, kakukkfű
  • Feltöltődéshez: levendula, zsálya

Remélem tetszett az ötlet, ha bármi kérdésetek lenne vagy megosztanátok hogyan sikerültek a házi készítésű fürdőzsákocskáitok, ragadjatok bátran klaviatúrát! ;)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése