Humorral Instagarm-mérgezés ellen

by 7/12/2017 0 megjegyzés
Nagyon szeretek instán nézelődni, imádom a szép képeket, a jól beállított kompozíciókat. Tény és való, hogy a közösségi felületeken izgalmas, csillogó és tökéletes életeinek képszedetei könnyen beszippantanak és azt az érzést kelthetik bennünk, hogy nekünk is így kéne élnünk, ez a jó és a normális. Ám a látvány legtöbbször köszönő viszonyban sincs a valósággal, néha még a saját profilunk is egészen mást sugall, mint ami a személyes valóságunk.

A média által sugalltakhoz saját magunk is hozzáteszünk a meghekkelt valóságot tükröző képeinkkel, amit aztán piedesztálra állítva igyekszünk követni a követhetetlent. A hatás alól nem egyszerű kivonni magunkat. Még ha tudjuk is mi fán terem a valóság, egy ártatlannak vélt kép tökéletes illúziót teremt, miközben bele sem gondolunk, hogy az milyen viszonyban van a valósággal.

Nem kéne ennyire a szemünkre bízni magunkat. Csak egy ici-picit kéne belegondolni, hogy a valóságban mégis hogyan nézne ki az a kép… Na pontosan ezt teszi Celeste Barber! Az ausztrál komédia királynő továbbgondolja a menőnek hitt fotókat, és reálisabb megvilágításba helyezve reprodukálja. Celeste képfolyamának böngészése önmagában felér egy terápiával. Na ugye, hogy így már egészen más színben látjuk a csillogó insta-világot. ;D

Szóval vigadjunk és lessük el a szemléletmódját, gondolatban trollkodjuk ki akár a saját képeinket is, mert a valóság lehet, hogy nem olyan csili-vili, de legalább szórakoztató! ;)
Nekem bejött Celeste intájának követése, nem csak szórakoztató, de lehangoltabb napjaimon is segít reálisan szemlélni a virtuális látszatot és a saját realitásomat. Celeste profilját >>itt<< érhetitek el.

És ti hogyan szoktatok visszatalálni a realitások talajára? Ha van tuti tippetek, osszátok meg velünk hozzászólásban! ;)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése