Milyen lenne a menyasszonyi ruhám?

by 7/18/2017 0 megjegyzés
A napokban volt az egyik legjobb barátom esküvője, és annyira azért vagyok romantikus lélek, hogy teljesen átszellemüljek. És igen, bevallom, a talán-egyszer-majd jellegű saját esküvőm vágyképei is fel-felbukkantak az elmém egy egyébként tisztességesen elzárt szegletéből. Nagyon szép szertartás volt, iszonyú jó dumája volt a papnak, egész este/éjszaka igen széles mosoly virított az arcomon, tényleg nagyon pozitív élmény volt.És ha már így átszellemültem, akkor a másnapi regenerálódás közben gondoltam egyszer tehetek kivételt és böngészhetek esküvői inspirációk között. Nagyon ritkán csinálok ilyesmit, szerelmi katasztrófáim ugyan szépen kikupáltak belőlem egy csomó női hülyeséget, de azért nekem a párkapcsolatosdi sosem volt különösebben zökkenőmentes területe az életemnek, szóval már rég nem is álmodozok saját esküvőről. De ahogy mondtam ezúttal kivételt tettem és a nyári esküvőszezon oltárára feltűzöm a saját esküvős posztomat is.


Gondolom minden lánynak van elképzelése az esküvői ruhájáról, szóval uccu neki, én most kitálalok! Nézzük előbb pontokba szedve!

Esküvői ruha inspiráció

  • Ami leginkább hatott rám inspirációként az a Mamma mia! című film esküvői jelenete, illetve Sophie ruhája. Annyira egyszerű és mégis igazán romantikus. Semmi felesleges cicoma, meg sallang, egy viszonylag egyszerű és barátságos menyegzőt láthatunk, és egy nagyon bájos menyasszonyi ruhát. Amikor ezt a jelenetet először láttam valahogy egészen máshogy kezdtem gondolkodni a saját esküvőmről. Egy esküvőnek a közös örömről kell szólnia nem a puccparádéról. Szóval egy egyszerűbb, de bájos ruha pont megfelel a célnak.
  • Szóval ódzkodok attól, hogy nagy feneket kerítsek a dolgoknak, a királylányos-hercegnős megjelenés valószínűleg frusztrálna, vagyis a habos-babos-abroncsos vonal nálam a nem-gyere-be kategóriába esik.
  • Ettől függetlenül azért szeretem megadni a módját a dolgoknak. Szóval túlburjánzó fodrok helyett, letisztult és visszafogott, elegáns és romantikus vonalakra vágyom.
  • Az alakom előnyei a derekam és a vékonyságom megmutatásával lehet a legjobban kiemelni. Fazonok tekintetében általában azok a ruhák állnak a legjobban, amik a mell és a csípő közötti részen szűkek és szép homokórává alakítják a vonalaimat.
  • Vékony, hosszú virgácsaim vannak, szóval elképzelhető, hogy egy felsliccelt szoknya nem lenne ellenemre, bár nem tudom ez mennyire fér bele a "visszafogott" irányba. :D
  • Szeretem a romantikus elemeket, szóval jöhetnek a lágy anyagok, a csipke, egy kis selyem, ugyanakkor a fodroktól, nagy szoknyáktól és uszályoktól tartózkodnék a korábban említett okok miatt.
  • Az elképzelés tehát valami visszafogottabb, csipke díszítéses romantikus ruha. Alul a test vonalát lazán követő vagy A-vonalú szoknyával, testhezálló felsőrésszel. Bár ez utóbbi nem feltétlenül kritérium, de a derekamat és a vékonyságomat mindenképpen ki kell emelnie.

Esküvői ruha inspiráció képekbe szedve

A kedvencek sorakoznak elöl külön kiemelve, de egy egész Pinterest táblát összeszedtem a inspirációnak, ezt megtaláljátok a bejegyzés végén beszúrva.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése