Ha eljön Joe Black

by 8/22/2017 0 megjegyzés

Filmes idézetek: Ha eljön Joe Black


A legkülönlegesebb filmek közé tartozik, amikhez valaha szerencsém volt. Nagyjából 11-12 éves voltam, amikor először láttam, és teljes lenyűgözött, abszolút a hatása alá kerültem. Szerintem romantikus lelkem konstrukciójának egy igencsak meghatározó alkotóelemévé kövült meg az akkor még zsenge korú lányka filmélménye. Szerelemről, boldogságról, és végső soron magáról az életről szól, mert az egész történet központi témája, hogy mi a szerelem és a válasz, amit ad rá, talán a legjobb útravaló volt, amit csak kaphattam.


Sok-sok év távlatából idézte fel az emléket egy nemrég olvasott cikk, és elfogott a vágy, hogy újranézzem a filmet. Ám, ha már így esett, gondoltam veletek is megosztom a filmből származó klasszikusokat, és kigyűjtöm a kedvenc idézeteimet, mert ez a pár sor, még ha időnként közhelyesnek tűnik is, de nagy igazságokat rejt.

Remélem tetszeni fog, ez a laza, idézetes nyári poszt, és ha már nem megy a végtagok mozgatása a tikkasztó nyári forróságban, remek választás a besötétített, hűvös szobákba. Könnyed édes sütemény, limonádé és zsepi is passzol hozzá! ;)


Idézetek


"S az intés, hogy eszeveszett boldognak kell lenni, ami nélkül nem érdemes élni."

"- Ha házasok volnánk, akkor megadnám, ami neked kell. Ennyi. Gondoskodnánk egymásról, legjobb tudásunk szerint. Baj, hogy ha gondoskodsz a nődről? Ő meg vigyázz rád.
- Ilyen nő manapság nem terem minden bokorban.
- Úgy gondolod? Nem tudom. Becsaphat a ,,villám”."

"- Ha így mondod azt, hogy semmi, akkor az nem semmi.
- Hát akkor mi?
- Valami."

"Szép, hogy megesni veled. Mint, aki jön szigetre vakációra. A napon nem megégni, csak barna. Aludni, de nem csípni a szúnyog. De igaziból, ez megtörténik, ha sokáig marad. Inkább a szép képet vinni haza, mi most a fejedben van. Nem lenni bolond. Mi is egyedül lenni itt, ha szerencse van, talán elvinni magunkkal néhány szép képet."

"- Ugye, szereti Alisont?
- Szeretem.
[…]
- De Ő szereti Önt?
[bólogat]
- Honnan tudja?
- Mert tudja a legrosszabbat rólam és elfogadja.
- Mi az?
- Nem egy konkrét dolog, csak úgy általában. Csakhogy tudjuk egymás titkait. A legbelsőbb, legsötétebb titkokat.
- Legsötétebb titkokat?
- Igen. És akkor, szabad vagy.
- Szabad?
- Igen, szabadon szerethetitek egymást. Teljesen. Nincs félelem. Nincs olyan, amit ne tudnátok egymásról, és ez rendben van."

"- Milyen jó neked! Elveszed, amit akarsz, mert örömet okoz. Ez nem szerelem.
- Akkor mi?
- Valami céltalan lelkesedés, amit ki akarsz elégíteni. Távol, attól, ami számít.
- Mi számít?
- A bizalom, a felelősség, vállalni a döntéseid terheit, egy életen át méltó lenni hozzájuk, és főképpen, nem bántani szerelmed tárgyát.
- Szóval ez a szerelem William Parrish szerint.
- Ezt szorozd meg a végtelennel, helyezd az örökkévalóságba és belepillanthatsz abba, amiről beszélek."

"Azt mondod szereted, de nem tudod, mi a szerelem. Ő szeret, de nem tudja ki vagy. Alkut kötöttél, és megszeged. A lényeg Joe, kicsalod a lelkét és közben pontosan tudod, mit teszel."

"Olyan férfiról álmodtam neki, aki felfedezi őt és aki szereti, és aki méltó hozzá. Aki itt és most él, és megvan benne a becsület, a részvét és a kitartás, hogy végigcsinálja vele ezt a szép életet."

"Szakítok a hagyománnyal és elmondom a kívánságom. Éljetek oly boldogan, ahogyan én. Egy reggel ébredjetek azzal, hogy nem kívánhatok többet."

Végezetül a legtöbbet idézett részletnek inkább beszúrom a teljes jelenetét:További idézetes bejegyzéseket >>ide<< kattintva találtok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése