Pin up haj és frizurák

by 8/07/2017 0 megjegyzés
Feltűzött csigák, hullámok és loknik! Újabb pin up bejegyzéssel készültem, ezúttal az elképesztő frizurákat és azok elkészítését nézzük meg részletesen.A romantikus báj és magabiztos nőiesség jellemzi a pin up hajkoronákat. A pin up a frizurák esetén is inkább a nőies és lágy vonalakat favorizálja, éppen ezért előnyben részesíti a hullámos fazonokat, az egyenes haj nem annyira jellemző. (A pin up stílusról általánosságban >>itt<< olvashatsz.)

pin up haj
Pin up frizurák
A pin up kialakulásának időszakában, az 50-es és 60-as évek táján volt egyfajta tökéletességre törekvés - különösen a tengeren túlon - tökéletes háziasszony, tökéletes anya, nem utolsó sorban tökéletes nő, és mindezt könnyedén és természetesen tálalva. (Szerintem ezt viszonylag jól jellemzi az Evanescence Everybody's fool című számához készült klipp bevezetője.)

A hajkoronák tekintetében is dívott a tökéletesség. Miközben egyfajta természetes hullámosságot és nőies lágyságot igyekeztek kialakítani, a frizurák sokszor tökéletesen beállítottak voltak. Éppen ezért a pin up frizurák jórészét elég időigényes elkészíteni.

Persze a játékosság és a lazább fürtök is megjelennek, különösen a hosszabb hajak esetében, illetve a rockabilly vonalhoz köthető frizuráknál.


A pin up haj és frizura jellemzői

  • A göndör és hullámos tincsek jelentik a kiindulási alapot
  • Tökéletesen beállított, nincsenek kilógó tincsek és kusza loknik
  • Lágy vonalvezetés jellemzi
  • Jellegzetes elemei a feltűzött csigák
  • Kedveli a látványos hajdíszeket és kiegészítőket
  • Gyakori a szépen elrendezett konty is, amit gyakran kombinál feltűzött csigákkal
  • Klasszikus elem a kendővel felkötött frizura


Pin up hajkoronák elkészítése


A hullámok és loknik kialakítása önmagában is időigényes, amihez használhatunk hajsütővasat, vagy a kíméletesebb göndörítéshez alhatunk csavarókkal. A tincsek elrendezése és beállítása ugyan igényel némi gyakorlatot, de igazából csak türelem kell hozzá és bárki meg tudja valósítani.

Sajnos ezúttal magyar videókat kevésbé találtam, csak az első magyar nyelvű és az is a sminkkel egyben van (ebben a videóban nagyjából 9:30-nál kezdődik a frizura készítése), de a többi is viszonylag jól követhető nyelvtudás nélkül is. Próbáltam minél több féle frizurát összeválogatni, egyszerűbben kivitelezhetőeket, lazább kendővel felkötött hajakat és klasszikus vintage frizurákat is.
Ha van olyan videó, amit nagyon szerettek vagy hasznosnak találjátok, de nincs a listán, kérlek osszátok meg hozzászólásban.


A >>ROSEGAL<< kínálatában sok szép vintage és pin up ruhácska között nézelődhetsz, inspirálódhatsz (keresd a vintage kategóriát). Ha pedig kedvet kaptál a vásároláshoz is, az alábbi kuponkóddal még spórolni is tudsz. ;)

17% Off Rosegal 5th Anniversary Big Discount Voucher
RG5THGO


Megjegyzés: A kupon 2018. 07. 13-ig érvényes.


További pin up témájú bejegyzések a Szépelgőn:
A pin up témában készült bejegyzések listáját itt találod: pin up posztok

Kövesd a Szépelgő Facebook oldalát, hogy az elsők között értesülj legújabb írásainkról!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése