Hétköznapi sikerek fitten, Nikivel

by 9/27/2017 2 megjegyzés

Siker, kudarc, rögös út - Fitten Nikivel


Bármennyit is beszéljünk az egészséges életmódról és a mozgás szükségességről, valamint a testre gyakorolt pozitív hatásairól, még mindig nagyon sokan a "jó genetika" rovására írják, ha valakinek vékony és formás alakja van. Ezúttal egy hétköznapi siker sztorit hoztam nektek, ennek a hamis közvélekedésnek a cáfolataként.A siker, kudarc, rögös út című sorozat legújabb részében híres emberek és kiemelkedő világsikereik után mindennapi vizekre evezünk, ugyanis mindannyiunknak vannak olyan sikerei, amire a rögös út ellenére is méltán lehetünk büszkék. Ha véletlenül még nem lenne ilyened, akkor most Nikivel együtt fogunk motiválni, vágj bele, tarts ki és járd be büszkén a saját rögös utadat!


A 28 éves Niki - vagy ahogy tanítványai hívják Niki néni - egy győri általános iskolában pallérozza a legifjabb nebulók elméjét. Munka után pedig a magassarkút sportcipőre cseréli, alakformáló és kondi órákat tart, valamint életmódtanácsokat oszt meg a hozzá fordulókkal. De nem élt mindig fitt hétköznapokat...

Hogy lesz valaki fitneszedző?


"Mindig fáradtnak éreztem magam, nem volt energiám." - meséli Niki, akinél egy stressz kiváltotta pánikroham után szívritmuszavart diagnosztizáltak. Az ekkor 64 kg-os lány elhatározta, hogy változtat és egy évvel később már 14 kg-mal könnyebben élte a mindennapokat.

"Nem volt semmilyen varázsszer, csupán eldöntöttem fejben, hogy meg tudom csinálni. Elkezdtem többet mozogni és odafigyelni arra, hogy mikor, mit eszek."


50kg-ra fogyott le, de újdonsült vékonysága kevés izommal párosult, és mivel szeretett volna formásabb lenni, elkezdett tornázni és edzeni.

"Beleszerettem az alakformáló órákba, vettem DVD-ket és otthon edzettem. És akkor elhatároztam, hogy én ezzel akarok foglalkozni, edző akarok lenni. Találtam egy 1 éves képzést, jelentkeztem és megcsináltam. Óriási dolog volt ez számomra!"

Sikeresen teljesített kihívások

A rendszeres sport helyrerázta az egészségét, de nem csak energikussá tette, önbizalmat is adott számára, így új kihívásokba is bele mert vágni. Eldöntötte, hogy részt vesz a 2016-os Balaton átúszáson, és leússza az 5,2 km-es távot.

"Februárban kezdtem az edzéseket egyedül, segítség nélkül. Akkor 750 m-t tudtam leúszni. Hol volt az még az 5200 m-től?!?! Minden héten egyszer, egyedül mentem el munka előtt úszni. És júliusban megcsináltam. Legyőztem minden korlátomat. Fantasztikus érzés volt."Rögös úton…

Miközben hatalmas erőt merített a korábban elképzelhetetlennek tűnő kihívás teljesítéséből, a nyári szünet végén letaglózó élményben volt része, ugyanis kolléganői egyáltalán nem örültek sikerének. Az átúszásra hónapokon át készülő fiatal tanítónak munkatársai ugyan rendszeresen mondogatták, hogy "á, úgysem fogod tudni megcsinálni", de ő ezt csak ugratásnak értelmezte. Az új tanév azonban fájdalmas tanulsággal kezdődött: akiket korábban barátoknak hitt, azok a sikeres Balaton átúszás után nem hogy nem örültek vele együtt, hanem onnantól kezdve a munkaügyekhez szükségesnél többet nem beszéltek vele…

Nem volt egyszerű számára továbblépni, hiszen kollégáival nap-nap után szembe kellett néznie, és ilyen légkörben nem volt kellemes dolgoznia. Ismét a sport volt a mankója, valamint az új célok, a sportolás öröme és persze a munkán kívüli hű barátok.

De még az edzések körül sem volt minden felhőtlen, nem volt könnyű beindítania csoportos óráit. Sokszor nem jöttek elegen, előfordult, hogy csupán egy-két embernek tartott alakformáló órát és a bevétele még a terembérletet sem fedezte. De nem törődött bele, nem adta fel, hanem kereste a megoldást és próbálkozásait siker koronázta: több "költözés" és teremváltás után végül talált egy helyet, ahol kedvező bérleti konstrukció mellett tarthat edzéseket.


Jelenleg a győri Body Bongo Gym-ben, hetente kétszer tart órákat. Annyit még elárult, hogy egy edzőtársával egy egészen új projektre is készülnek ősszel, amit meglepetésnek szánnak a győri sportkedvelőknek.


Még egy kihívás hátra van...


A testünk bámulatos változásra képes, ám a lelkünknek és elménknek időbe telik tudatosítania a változást, Niki előtt pedig áll még egy kihívás: megszokni új bomba alakját. Több évnyi sportolás után, ez talán furcsán hangzik, ám egy barátnője nagyon jól megfogalmazta a lényeget:
"Látom, ahogy megfordulnak utána a pasik az edzőteremben, de azt is látom, hogy ő ezt sokszor észre sem veszi."


Izgatottan várjuk a folytatást, és sok sikert kívánunk Nikinek! Ha Te is szívesen részt vennél edzésein megtalálod a Facebook.com/FittenNikivel oldalon, legyetek Ti is Fittek Nikivel! ;)

A siker, kudarc, rögös út sorozat többi részét pedig  >>ide kattintva<< találjátok meg.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon inspiráló történet! Ez is bizonyítja, hogy aa kitartáson kívül nincs másra szükség. Az irigy emberekkel, akik elfordulnak tőlünk, nem kell foglalkozni. Féltékenykedjenek csak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük :) A biztatást pedig mindenképpen továbbítom Nikinek :)

      Törlés