Instant inspiráció és harmónia meditáció

by 10/03/2017 0 megjegyzés
A nyári lazító szezon lecsengésével, ősszel valahogy felpezsdülnek a magányos lelkek és elindulnak párt keresni, mert hát a csípős fuvallatok összebújásra sarkallnak, ezért gondoltam hangolódjunk rá a szeretetteljes összebújásra. :)Most októberben egy kicsit más jellegű instant inspirációval készültem, mint amit eddig megszokhattatok, ugyanis egy befelé fordulós, elmélyedős, de ugyanakkor szívmegnyitós témát vettem elő. De ígérem nem lesz nagyon elvetemülten ezoterikus, remélem tetszeni fog nektek! Csak annyit mondanék előzetesen, hogy legyetek nyitottak és próbáljátok ki ezt a kis játékot! ;)

Az ötletet ehhez a poszthoz két forrásból merítettem, mégpedig Sebestyén Zoltántól és Bagdi Bellától. Sebestyén Zoltán párkapcsolati témában szokott előadásokat illetve különféle kurzusokat tartani, és olykor felbukkanok egy-egy előadásán. Nagyon szeretem a stílusát, tényleg hálás vagyok neki, hogy megfogalmazva kimondja azokat a dolgokat, amiket általában csak érzek, de még nem jutottam el odáig, hogy szavakban is ki tudjam fejezni.

Szóval az egyik előadásán adott tippet párkapcsolati meditációhoz. Olyan vizualizációs gyakorlatokat ajánlott, amikben a megélni kívánt érzésekre helyeződik a hangsúly, apró hétköznapi szösszenetek elképzelésével. Ezt az ötletet fogom most kombinálni egy zeneajánlóval.

Bagdi Bella, ezoterikus énekesnőként rengeteg jól használható zenés anyaggal örvendeztette már meg rajongóit. A boldoságprogramjáról nem tudok nyilatkozni, de van néhány dala, amiket rendszeresen elő szoktam venni, amik nagyon beváltak a lelki állóképességem edzésére.Tőle most az egyik online is közzétett számát hoztam, amivel egy kis játékra szeretnélek invitálni benneteket. ;)

Ölelésed ősi békém
Harmónia találó meditáció Szépelgő módra:

  • Keress egy olyan helyet és időpontot, amikor mások nem zavarnak, de ha rám hallgatsz és van rá lehetőséged, akkor lefekvés előtt végezd el ezt a kis gyakorlatot.
  • Helyezkedj el kényelmesen, burkolózz be egy takaróba vagy plédbe. Javaslom, hogy használj fülhallgatót, ezáltal is elősegítve, hogy befelé tudj figyelni.
  • Végy néhány mély lélegzetet, lazulj el és indítsd el az Ölelésed ősi békém című számot.
  • A meditáció során képzelj el olyan apró mozzanatokat, hétköznapi helyzeteket, amikben számodra ott van az az érzés, amit a párkapcsolatodban meg szeretnél élni. Ne a másik egyénre fókuszálj, ne a partnert próbáld elképzelni, hanem az érzésre koncentrálj és arra, amit kiváltanak belőled ezek az apró szituációk!
  • Ha nincs kedvem kimondottan szerelmi szálon meditálni, sokszor csak szimplán azt képzelem el, hogy ott helyben, a takaróm ölelésében "bebújok ebbe az ősmeleg közegbe", belesüppedek a takaróm biztonságot és melegséget nyújtó ősi békéjébe, ezzel megtalálva a belső harmóniámat. Főleg az őszi-téli időszakba iszonyú jó érzés pusztán ezzel a gondolattal elaludni, mintha egy jóllakott csecsemő lennék. :D
  • Éld át, érezd át minél erősebben ezeket az érzéseket, igyekezz minél jobban belehelyezkedni ebbe az "ősi békébe", a harmónia ölelésébe!
  • A folyamat tetszés szerint ismételhető, vagy akár a szám végén a kellemes érzéseket megtartva álomra is szenderülhetsz.

Van még egy érvem az altatóként használás mellett: ha sikerül kiüríteni a fejed elalvás előtt, és legalább ott a takaró biztonságában kellemes érzéseket megélni, akkor egyrészt nyugodtabb lesz az álmod és az éjszakád, ezáltal kipihentebb leszel (nagyon jó álmatlanság ellen!). Másrészt sokkal jobb érzésekkel ébredhetsz fel reggel. Ez főleg így ősszel kap nagyobb hangsúlyt, amikor többször ébredünk szürkeségre, ezért hasznos, ha megragadunk ilyen apróságokat, amikkel könnyebben indul a nap.Remélem tetszett ez a kis meditációs játék, ha kipróbáltátok bátran számoljatok be a tapasztalataitokról! ;)

Addig is további instant inspirációkat >>ide kattintva<< találhatsz. Illetve, ha a hétköznapokat megszépítő apró jó cselekedetekből is szívesen töltekeznél, böngéssz az anomália sztorijaink között, ezeket >>ide kattintva<< találod. ;)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése