Filmidézetek: Interjú a vámpírral & Kárhozottak királynője

by 11/03/2017 0 megjegyzés
Hedonista, élvhajhász és fiatalságot bálványozó társadalmunk leghőbb vágya az öröklét, de tényleg olyan jó ötlet az? És mi az ára a hallhatatlanságnak? Vagy az életnek csak a halál függvényében van létjogosultsága?


film idézet Interjú a vámpírral és Kárhozottak Királynője


A két film hangulatát és mondanivalóját egy-egy mondattal vagy kiragadott idézettel nem igazán lehet átadni, hiszen pont a hosszas mesélés szövevénye hordozza az igazi tartalmat. Mégis összeszedtem néhány olyan idézetet, amiken érdemes lehet merengeni.

Tartsatok velem az Anne Rice könyvei alapján készült filmek gondolatvilágába, és elmélkedjünk egy kicsit a hallhatatlanságról és végső soron az életről! ;)
Filmidézetek: Interjú a vámpírral"Odavan az életed értelme, igaz? Ízetlen a bor a szádban. Az étel émelyít. Úgy tűnik, értelmét veszítette minden. De mi volna, ha én visszaadnám? Kitépném a fájdalmat és új életet adnék? Csodálatos, új életet. Olyan életet, amely örökké tart. Se betegség, se halál nem fenyegetne többé."

"Végignéztem emberéletem utolsó napfelkeltéjét, ma is pontosan emlékszem rá. De elfelejtettem minden azelőtt látott napfelkeltét. Akkor, utoljára úgy bámultam a hajnal fenséges csodáját, mintha először látnám. Azután búcsút vettem a napvilágtól, hogy azzá lehessek, ami ma vagyok."

"A szobor mozdulni látszik, mégis mozdulatlan. A világ megváltozott, mégis ugyanaz maradt."

"Aludjon ki a fény, és sötétség leszen. De, ha kioltottam a fényed, akkor többet nem lehelhetek életet beléd. Akkor az enyészet az úr."

"Csak az a gonoszság, amit annak tartanak. Isten válogatás nélkül gyilkol, és mi is úgy teszünk. Nincs hozzánk fogható teremtmény és senki se hasonlít úgy rá, mint a vámpír."

"A halál nem nézi a kort, utolérhet bárhol és bármikor."


"Tudod-e, hogy milyen kevés vámpír bírja el a hallhatatlanságot? A legtöbb önszántából pusztul el. A világ változik, de mi nem. Ez a sors iróniája, ez öl meg minket."

"- Hát nem érted? Bennem egyetlen kor sem él. Harcban állok mindennel. Így volt ez mindig.
[…]
- Annak a sötét kornak, amelyben születtél, ez volt a lényege. A bukásod nem csak a tiéd, hanem az egész évszázad bukása. […] Te tükör vagy, a megtört szívek korának tükre."

"Egy csodálatos gép jóvoltából, kétszáz év után először, újra láthattam a felkelő napot. És micsoda napfelkelte volt, olyan amilyet emberi szem sosem láthat. Eleinte ezüstben játszott, majd ahogy múltak az évek bíbor színű lett, vörös és végül kék, mint hajdanán."

"Romolhatatlan húsból gyúrt lélek vagyok. Független. Változhatatlan. És üres."


Filmes idézetek: Kárhozottak királynője


"Minden vámpír számára eljön a pillanat, amikor az örökkévalóság gondolata elviselhetetlenné válik. Árnyak között élni, a sötétség leple alatt, csakis a magunkfajták társaságában, a magány mocsarába süllyedve. A hallhatatlanság remek ötletnek tűnik, míg rá nem jössz, hogy magadra maradtál."

"Négy napon és éjjen át hegedültem vadul, mert soha többé nem részesülhetek a világ egyszerű örömeiből."

"Nincs körülöttünk más, csak az örökkévalóság sötét pusztasága."

"A magánynál a halál is jobb."Szívesen olvasnál hasonló idézetes bejegyzéseket? Továbbiakat is találsz itt: Idézetek

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése