Aranyos karácsonyi sztori

by 12/27/2017 0 megjegyzés

Anomália sztorik - 6. rész


Ezúttal egy aranyos karácsonyi szösszenetet hoztam nektek anomália sztori gyanánt, ami példa lehet arról, hogyan szólhat a karácsony tényleg az ünnepről, és hogy küszöbölhetjük ki, hogy elanyagiasodjon a szeretet ünnepe.

karácsony pénz költés nélkül


Az Anomália sztorik a Szépelgő Blog egyik sorozata, amiben apró történeteket és hétköznapi szösszeneteket vonultatok fel, amik példával szolgálnak és inspirálhatnak egy lelkileg gazdagabb és erkölcsileg helyesebb életre. A további anomália sztorikat >>ide kattintva<< találod meg!


A decemberi instant inspirációkban már beszámoltam arról, hogy nálunk nincs nagy ajándékozás, de nem vagyunk ezzel egyedül, mások is vannak, akik tartózkodnak a pénzért vett ajándékoktól. Egy ismerősömék szintén nem vásárolnak meglepetéseket, hanem a gyerekekkel minden évben saját kezűleg készítenek ajándékokat.

Egyik alkalommal az ajándékozás után - amikor kiosztásra kerültek a saját kezűleg alkotott meglepetések - félre hívta az anyukája, mert nem értette, miért ilyesmivel érkeztek. Mondta neki, ha nincs pénzük ajándékot venni, szóljon és segít nekik. Mire a lánya jót nevetett, és elmagyarázta neki, hogy nincsenek anyagi gondjaik, de sokkal jobbnak gondolja, ha nem az elanyagiasodást erősíti a gyerekekben, mert nem attól lesz értékes egy ajándék, hogy drága. Ehelyett inkább arra irányítja a figyelmüket, hogy milyen jó adni és meglepni a szeretteinket, akár olyasmikkel is, amik nem kerülnek sokba, de szeretettel készülnek.


Ha neked is van anomáliád, amit névvel vagy név nélkül szívesen megosztanál, a Kapcsolat menüpontban megtalálod az elérhetőségeimet, hogy megbeszélhessük a részleteket!


Tetszett? Oszd meg, hogy másokat is inspirálhass vele! Kövess Facebookon, hogy az elsők között értesülhess a legújabb bejegyzésekről!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése