Boszi kutya meséje a világ legjobb ajándékáról

by 12/20/2017 0 megjegyzés

Mese karácsonyra a Szépelgőtől


Így az ünnepi hangulat közepette szeretnék egy aranyos történetet megosztani veletek. Bár sokszor szólalok fel amellett, hogy nem mindig anyagi oldalról kell megfogni az örömszerzést, néha azért egy jól eltalált ajándékra kiadott pénz, ezerszeresen térül meg boldogságban.

A történet Boszi kutyáról szól, egy tündéri keverék kutyusról, aki egy átlagos napon a gazdájával betért egy a kutyaeledeles kisboltba, hogy a kedvenc kutyatápját megvegyék. Csakhogy olyasmi történt, amire egyikük sem számított.

Amíg a Gazdi nézelődött, Boszi kutya jól nevelten leült a pult mellett, ahogy Gazdi tanította neki. Igen ám, de mások is betértek a boltban, és volt velük egy fiatal fiú is, aki a kutyajátékokat nézegette, közben egyet kettőt meg is csipogtatott. A hangokra felfigyelj Boszi is, odament és nézte, mit csinál az ismeretlen fiú.Időközben Gazdi összeszedte, amiért jöttek és a nézelődők is távoztak a fiatal fiúval együtt, így Gazdi a pénztár felé vette az irányt. Azonban Gazdi hiába hívta, Boszi nem moccant. Boszi kutya leült a polc előtt, és meredten bámulta a szép sorban lógó kutyajátékokat. Gazdi ismét szólongatta Boszi kutyát, de az csak ült ott, tekintetét egy játékra szegezve. Odament hát Gazdi, megfogta Boszi nyakörvét, noszogatta, húzta-vonta, hogy menjenek. De Boszi csak nem volt hajlandó mozdulni. Boszi kinézte azt a zöld csipogót, amit a fiú utoljára megcsipogtatott.

Egy pillanatig Gazdi nem értette mi lelte szeretett kutyáját, aztán felnézve meglátta, mit bámul annyira meredten Boszi kutya. Végig pásztázta a sorokba rendezett játékokat Gazdi is.
- Hát ez babonázott meg annyira? - kérdezte a fejét rázva Gazdi, miközben Boszi odaszegeződve, továbbra is meredten nézte a játékokat. - Na nézzük, mi ez!
Gazdi megszemlélte a felhozatalt, és már nyúlt a zöld csipogó felé, mire Boszi kutya egyre izgatottabb lett, reménykedett, hogy Gazdi érteni fogja, mennyire szeretné azt a játékot. Gazdi szemügyre vette, Boszi kutya meg közben magában elhatározta, most már ugyan nem mozdul a játék nélkül. Sóvárgó tekintettel bámulta a zöld csipogót meg a Gazdit.
- Nem olcsó! - nézett rá szigorúan Gazdi, de Boszi látta, a szeme cinkos csillogását. Boszi kutya pedig kitörő örömmel ugrálta körbe Gazdit, amikor leemelte a zöld csipogót és a pénztárhoz vitte.

Boszi kutya örömtáncot járt, egész úton hazafelé, hogy kapott egy csipogót. Ugrándozott, sergett, forgott, hentergett, ugrált és dobálgatta magának új játékát. Kapott egy zöld csipogót! Kapott egy csipogót!!!

(Katt a képre, hogy elinduljon!)


A csipogó azóta is Boszi kutya hű társa, hozza-viszi magával, csalogatja a Gazdit vagy Kisgazdit játékra, néha még a parkba is elviszik, ahol ugrándozva, henteregve dobálgatja magának kedvenc csipogóját.

Bár továbbra is abba a kisboltba járnak kutyatápért, azóta se volt, hogy Boszi magát megmakacsolva könyörögjön játékért. Miért is tenné? Neki már van egy zöld csipogója, ami mindig játékra kész társaság, amit ide-oda hurcibál, csipogtat, és ha már megszerezte, hát senkinek oda nem adja… ;)Kövesd a Szépelgő Facebook oldalát, hogy az első között értesülhess az újdonságokról!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése