7 egyszerű jelmezötlet farsangra

by 2/05/2018 0 megjegyzés

A farsangi bálok és bulik mindig jó mókák, kicsi korom óta imádom a beöltözős bulikat, mert valahogy egy egészen más oldalunkat mutathatjuk meg a különböző jelmezekkel, miközben mégis ugyanazok maradunk. Ráadásul már maga a készülődés, a jelmez összeállítása is nagyon szórakoztatót tud lenni.

A farsangi hangulaton felbuzdulva pedig összeszedtem néhány egyszerűen kivitelezhető jelmez ötletet. Hátha van még, aki nem találta ki, idén milyen maskarát öltsön, így a farsangi időszak farkán. ;)
egyszerű jelmezek farsangra

Jósnő


Ez a jelmez tuti befutó, mert karakteres és ötletes is egyben. Ráadásul elkészíteni sem túl bonyolult.
  • Végy alapul egy csinos szettet, a legjobb valamilyen szoknyát bevetni.
  • Köss a fejedre egy kendőt. Ez lehet turbán szerű is, vagy gyöngyös, érmés szélű, vagy akár egy sima egyszerű kendő is. (Ha teljesen egyszerű, akkor egy brossal különlegesebbé teheted. )
  • Vegyél fel hangsúlyos ékszereket, ezekkel ne spórolj, jöhetnek a lógós, gyöngyös, bohém fülbevalók, nagy köves és hangsúlyos gyűrűk, feltűnő karkötők, és persze a nyakláncok (akár az összes összeillőt is felteheted).
  • További kendőkkel és fátylakkal még hitelesebbé teheted a kosztümöt.
  • Akár egy pakli kártyát (ha van, akkor cigánykártyát) is magaddal vihetsz a buli kedvéért.


Unikornis jelmez


Az unikornis őrület mezsgyéjén talán hasznos megemlíteni, hogy egy jelmezt összehozni sem túl bonyolult ebben a témában.
  • Egy világos színű alapruhára lesz szükséged, amihez egy szintén világos (vagy szivárvány színű) tüllszoknyát vegyél fel.
  • A fejedre pedig egy feldíszített szarvra lesz szükséged. A szarvat, akár kartonpapírból is elkészítheted, amit kedved szerint díszíthetsz. Egy gumival rögzítheted a fejedre, vagy egy hajpántra is ráragaszthatod.


Tavasz tündér


Mindössze egy csinos ruhára lesz szükséged (lehetőleg világos, virágos vagy föld színekben), amiket virágokkal, pomponokkal, színes kiegészítőkkel díszíthetsz fel, és már kész is van a jelmez. Kislányként édesanyám egyszer egy kis ruhácskámat díszítette fel úgy, hogy vékony csíkokat vágott színes krepp papírból, amiket a szoknya derekára erősített. Egy klassz, virágos hajpánttal nagyon aranyos jelmez.


Bárányka jelmez


Ha valami cukira vágysz - de nem annyira csillámpónisra - a bárányka tuti ötlet! A fejdíszt elkészítheted például úgy, hogy egy sapkára erősíthetsz vattapamacsokat, illetve készítesz rá két kis fülecskét. Ezen kívül a sima alsóruha fölé csak egy szőrme mellényre lesz szükséged. Különböző színű szőrmével pedig akár cuki rózsaszín, akár kilógó feketebárány is lehetsz.


Fesd magad!


Itt két egyszerű tippet vettem egybe. Az egyik a festő, amihez csak egy régi pólót kell összefestékezned, és egy ecsetet kell magadhoz venned. A másik a röntgenes ötlet, ami nekem nagyon megtetszett. Nem is feltétlenül kell dobozból "gépet" kialakítanod, akár egy fekete pólót is átfesthetsz "csontvázasra". (És ekkor te magad lehetsz a röntgen-felvétel.)


Kocka csaj outfit


Játékmániás csajoknak színtiszta önkifejezés lehet ez a kosztüm! Vegyél egy egyszínű ruhát és férceld rá a gomb formákat. A gombokat akár egy régi, rossz pólóból is kivághatod, vagy használhatsz hozzá filcanyagot is.


Szív Királynő kosztüm


Talán ez lett az idei kedvencem! Egy piros-fekete összeállításra lesz szükséged alapnak, ehhez célszerű szoknyát választani, de akár egy nadrágra is felvarrhatod kártya szimbólumokat. Ehhez az előző ponthoz hasonlóan, kiselejtezett ruhákból is kivághatod a formákat. Egy pakli kártyával is felszerelkezhetsz, akár gallért is készíthetsz belőle, ahogy a képen is látható.

Tetszett? Nézz szét az ajánló sávban, hátha találsz mást is, ami érdekel! Kövesd a Szépelgő Facebook oldalát, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzéseinkről!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése