Instant inspiráció februárra

by 2/17/2018 0 megjegyzés

Ezúttal egy kicsit gondolkodósabb, vagy inkább gondolat indítós inspirációt szeretnék megosztani veletek.


Ha Isten csak egy idegen a buszon…

Mindig is kedveltem ezt a számot, már azelőtt is, hogy értettem volna, miről szól. :D Ám, ahogy a nyelvtudásom fejlődött, és ráeszméltem a mondanivalójára, csak még inkább megszerettem. Egyébként a szám eredetije Joan Osborne nevéhez fűződik, bár sokszor választom inkább Jamie Winchester verzióját. ;PBár tény, hogy talán nem árt egy kicsit elvonatkozatni az "isteni" száltól, illetve ennek nem annyira vallási értelmet tulajdonítani. Egyszerűen csak nyitottsággal belemenni egy "mi lenne ha" eszmefuttatásba. Mert mi van ha Isten létezik, és Ő is csak egy közülünk… Képesek lennénk nem csupán a felszínt látni? Mert mi van, ha Isten csak egy tök átlagos fickó?
What if God was one of us?
Just a slob like one of us
Just a stranger on the bus
Trying to make his way home
[...]
Back up to heaven all alone
Nobody calling on the phone
'cept for the Pope maybe in Rome

Maga a gondolat még csak nem is új, elég csak a Szépség és a Szörnyeteg történetének kezdetére gondolni, ahol kolduló öregasszony képében jelent meg a szépséges tündér, így tesztelve a hiú fiatalembert. Persze a klasszikusok mellett számtalan mesében és történetben felbukkan hasonló tematika.

Szóval képesek vagyunk felismerni az értéket, akár az életben, akár egy másik emberben? Állandó értékrenddel vagyunk jelen a világban, vagy a felszínhez igazítjuk, kivel hogyan bánunk, mikor hogyan viselkedünk?

Elköteleződünk Jézus tanításai mellett, aztán kilépünk a küszöbön, csak hogy elsétálhassunk mindazon értékek mellett, amiknek betartásán egy perccel korábban még mohón buzgolkodtunk...Mohón imádkozunk vágyaink teljesüléséért a templomban, aztán elzavarjuk a segítségünkre érkező koldusasszonyt…


Szépen hangzó szavak, fennkölt értékek... Képesek ezek manifesztálódni tettekben? Vagy csak elsétálunk a fura fazon mellett, aki talán maga Isten…

Ám mégsem szeretném szaporítani a szót, de  ha nyitottak vagytok egy ilyen, szürke estékhez passzoló elmélkedésbe belemenni, akkor ajánlom a One of Us-t. És akár hozzászólásban el is mesélhetitek saját benyomásaitokat! A Joan Osborne-os verzió alatt pedig a dalszöveget is megtaláljátok segédlet gyanánt! ;)


Tetszett? További instant isnpirációkat >>ide kattintva<< találsz!

Nézz szét az ajánló sávban, hátha találsz mást is, ami érdekel! Kövess minket Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzéseinkről!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése