Küldetés


"Sok ember elmulasztja az apró örömöket, miközben arra vár, hogy eljön a nagy boldogság."

Személyes tapasztalataim alapján, meglátni a világban a szépet, pozitívan gondolkodni, derűs életszemlélettel élni nem is olyan egyszerű! A pozitív gondolkodás számomra azt jelenti, hogy az egyszerű hétköznapokban megtaláljuk azokat az apróságokat, amik békét és harmóniát teremtenek bennünk, amik erőt adnak az élet kihívásaihoz, és mosolyt csalnak az arcunkra. Persze nem arról van szó, hogy fittyet hányunk a realitásra, hogy kizárólag a jó dolgokkal vagyunk hajlandóak foglalkozni, de véleményen szerint a köznapi gondolkodásból igenis ki kell szelektálni a negativitás túlburjánzásait.

Természetesen meg kell találni az egyensúlyt! Tisztában kell lenni az élet árnyoldalával is, reálisan kell szemlélni saját valóságunkat, de ezt igazán megtehetjük úgy is, ha közben optimisták vagyunk és figyelmet fordítunk az élet apró örömeire, és nem hagyjuk a hétköznapok szürkeségében elsikkadni a szépségeket. Sőt sokszor pont az a kihívás, hogy akkor is képesek legyünk megtartani a harmóniát magunkban, illetve gyorsan visszatalálni belső egyensúlyunkhoz, vagy akár az előremutató lehetőségeinket meglátni, miközben összecsapnak a fejünk felett a hullámok.

Igyekszem így írni, a földtől nem elrugaszkodott, de optimista nézőpontból, ami tisztában van a valósággal, de képes figyelmet fordítani a szép és pozitív dolgokra. Így ez a Szépelgő blog küldetése: tudatosan figyelmet fordítani a minket körülvevő világ szépségeire, egy kis példát mutatni pozitív életszemléletből, ezáltal a szemnek és az elmének kellemes, inspiráló tartalommal megtölteni egy csipetnyi online teret. :)